Inspired by Yotam Ottolenghi: Orzo salade

Noedels of PastaMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 125 gram orzo
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 100 ml water
  • 1 sinaasappelschil
  • 2x 1 el olijfolie
  • 2x ¼ tl chilivlokken
  • 1½ teen knoflook
  • 1 tl gekneusd en geroosterd venkelzaad

Bereidingstijd ca. 30 minuten

 

Bereiding

Stap 1:

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de orzo toe.

Stap 2:

Bak al roerend de orzo goudbruin.:

Stap 3:

Voeg wat zout en peper toe.

Stap 4:

Schep de orzo uit de pan en bewaar tot later gebruik.

Stap 5:

Zet de pan terug op de kookplaat met de olijfolie en voeg de chilivlokken, knoflook, sinaasappelschil en het venkelzaad toe.

Stap 6:

Bak alles rustig aan tot de knoflook licht begint te kleuren

Stap 7:

Blus af met de tomatenblokjes, groentebouillon en water toe en breng aan de kook.

Stap 8:

Roer de orzo erdoor en zet de pan in de stoomoven

Stomen               100 C
Bereidingstijd     18 minuten

Stap 9:

Bewaar de orzo tot verder gebruik op de werkbank.

 

Feta

Stap 1:

Breek de feta in kleine blokjes.

Stap 2:

Meng er de olijfolie, chilivlokken en venkelzaad doorheen.

Stap 3:

Bewaar de feta tot verder gebruik in de koeling.