Bereidingstijd ca. 30 minuten
Bereiding
Stap 1:
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de orzo toe.
Stap 2:
Bak al roerend de orzo goudbruin.:
Stap 3:
Voeg wat zout en peper toe.
Stap 4:
Schep de orzo uit de pan en bewaar tot later gebruik.
Stap 5:
Zet de pan terug op de kookplaat met de olijfolie en voeg de chilivlokken, knoflook, sinaasappelschil en het venkelzaad toe.
Stap 6:
Bak alles rustig aan tot de knoflook licht begint te kleuren
Stap 7:
Blus af met de tomatenblokjes, groentebouillon en water toe en breng aan de kook.
Stap 8:
Roer de orzo erdoor en zet de pan in de stoomoven
Stomen 100 C Bereidingstijd 18 minuten
Stap 9:
Bewaar de orzo tot verder gebruik op de werkbank.
Feta
Breek de feta in kleine blokjes.
Meng er de olijfolie, chilivlokken en venkelzaad doorheen.
Bewaar de feta tot verder gebruik in de koeling.