De bereidingstijd is ca. 15 minuten
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd de gember wortel door de helft.
Stap 2: Rasp de ene helft en snijd dunne plakjes van de andere. Bewaar tot verder gebruik op de werkbank.
Stap 3: Maak kleine roosjes van de bloemkool, leg deze op een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 100 C Bereidingstijd 3 minuten
Stap 4: Spoel de bloemkoolroosjes koud en bewaar tot verder gebruik op de werkbank.
Stap 5: Schil de komkommer en snijd de zaadlijsten eraf.
Stap 6: Snijd de komkommer in grove stukken en doe deze in een blender.
Stap 7: Voeg de knoflook, Griekse yoghurt, citroensap, geraspte gember, zout en witte peper toe.
Stap 8: Draai van de komkommer massa een gladde soep en bewaar tot verder gebruik in koeling.
Stap 9: Verhit in een koekenpan olijfolie en bak het amandelschaafsel goudbruin.
Stap 10: Schep het amandelschaafsel op keukenpapier en laat afkoelen.
Stap 11: Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes en meng door het amandelschaafsel
Stap 12: Bewaar tot verder gebruik op de werkbank.