Inspired by Yotam Ottolenghi: Komkommersoep

VegetarischMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 1 komkommer
  • 4 bloemkoolroosjes
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 teen knoflook, gekneusd
  • 1/2 el citroensap
  • 1 cm geraspte gember
  • 1/4 tl zout
  • Mespuntje witte peper
  • 20 gram geschaafde amandelen
  • 2 blaadjes munt

De bereidingstijd is ca. 15 minuten

 

Bereidingswijze

Stap 1:
Snijd de gember wortel door de helft.

Stap 2:
Rasp de ene helft en snijd dunne plakjes van de andere. Bewaar tot verder gebruik op de werkbank.

Stap 3:
Maak kleine roosjes van de bloemkool, leg deze op een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                     100 C
Bereidingstijd           3 minuten

Stap 4:
Spoel de bloemkoolroosjes koud en bewaar tot verder gebruik op de werkbank.

Stap 5:
Schil de komkommer en snijd de zaadlijsten eraf.

Stap 6:
Snijd de komkommer in grove stukken en doe deze in een blender.

Stap 7:
Voeg de knoflook, Griekse yoghurt, citroensap, geraspte gember, zout en witte peper toe.

Stap 8:
Draai van de komkommer massa een gladde soep en bewaar tot verder gebruik in koeling.

Stap 9:
Verhit in een koekenpan olijfolie en bak het amandelschaafsel goudbruin.

Stap 10:
Schep het amandelschaafsel op keukenpapier en laat afkoelen.

Stap 11: 
Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes en meng door het amandelschaafsel

Stap 12:
Bewaar tot verder gebruik op de werkbank.