Hertenbiefstukjes op gesmoorde spruitjes met maïspannenkoekjes
De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.
Bereiding
De hertenbiefstuk
Stap 1: Bak de biefstukjes kort in de roomboter tot ze bruin zijn.
Stap 2: Leg het vlees op het ovenrooster en blus de aanbaksels af met de kalfsfond.
Stap 3: Plaats de Bratometer in het vlees en schuif in de oven.
Hetelucht Plus 100 ºC Kerntemperatuur 57 ºC
Of voor de Combi-stoomoven
Combi-koken Hetelucht Plus 100 ºC Vochtgehalte 50% kerntemperatuur 57
Stap 4: Neem het vlees uit de oven en schakel de oventemperatuur terug naar Hetelucht Plus 57 °C.
Stap 5: Laat de ovendeur open staan om snel af te koelen.
Stap 6: Verwijder de Bratometer en schuif het vlees terug in de oven om warm te houden zonder dat het verder gaart.
Stap 7: Laat de kalfsfond inkoken tot sausdikte, voeg de bessen toe en breng op smaak met peper en zout.
Het groentegarnituur
Stap 1: Verwijder de buitenste schil van de spruitjes.
Stap 2: Houd het steeltje vast en snijd dunne plakjes van de spruitjes.
Stap 3: Houd ze tot serveren apart.
De pannenkoekjes
Stap 1: Meng de maïs met room, eieren en bloem in de keukenmachine.
Stap 2: Breng het beslag op smaak met speculaaskruiden, peper en zout.
Stap 3: Meng nog even tot een glad beslag.
Stap 4: Verhit boter in de koekenpan en bak bruine, krokante pannenkoekjes van het beslag.
Stap 5: Houd de pannenkoekjes warm in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Serveren
Stap 1: Verwarm de boter in een pan met dikke bodem.
Stap 2: Fruit al roerend de sjalot met de spruitjes aan tot ze beetgaar zijn.
Stap 3: Voeg jam en nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Leg een portie spruitjes op het bord en leg de pannenkoek er tegenop.
Stap 5: Snijd de biefstuk in plakken en leg ze speels over de spruitjes en de pannenkoek.
Stap 6: Garneer met de bessen.