Hamburgers uit de oven

Hamburgers uit de oven

1.5 uurVleesOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 porties

Ingredients

  • olijfolie
  • 2 klontjes boter
  • 3 uien, in ringen gesneden
  • snufje zeezout
  • 50 ml witte wijn
  • 600 gram rundergehakt
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 8 plakjes pancetta
  • 4 ronde zuurdesembroodjes
  • 2 el mayonaise
  • kropsla
  • 2 zoete tomaten, in plakjes
  • 2 augurken, in plakjes
  • 2 el ketchup
  • 60 gram Parmezaanse kaas, in schilfers
  • Zout
  • peper

Supplies

  • Koekenpan

De bereidingstijd is ca. 1,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm een koekenpan tot middelhoge temperatuur en schenk een scheutje olijfolie en een klontje boter in de pan.

Stap 2:
Voeg de uienringen toe en een snufje zeezout. Fruit de uien zachtjes en schep ze rustig om zonder dat ze bruin worden.

Stap 3:
Na circa 20 minuten is het vocht verdampt en worden de uien bruiner. Nu gaan ze karamelliseren.

Stap 4:
Zet eventueel het vuur iets hoger.

Stap 5:
Besprenkel de uien nu met de witte wijn en schep de uien nogmaals goed om.

Stap 6:
Meng het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 7:
Kneed het gehakt kort, totdat alle ingrediënten gemengd zijn.

Stap 8:
Maak van het mengsel voorzichtig vier hamburgers. Niet duwen en pletten, dan blijft het vlees mals.

Stap 9:
Kneed ze in de goede vorm en maak een kuiltje in het midden van de burger te maken, zodat de hamburger plat blijft in de pan.

Stap 10:
Denk ze af met plastic en laat ze een uur opstijven in de koelkast.

Stap 11:
Verwarm de oven voor op Circulatiegrill 220 ℃.

Stap 12:
Bak de plakjes pancetta uit in een koekenpan.

Stap 13:
Zet de hamburgers in de oven voor 20 minuten. Laat de burgers even rusten na het bakken.

Stap 14:
Snijd de broodjes door midden en grill deze in de oven. Ze kunnen tegelijk met de hamburgers in de oven. Doe dit voor 5 minuten en zet de temperatuur op 180℃.

Stap 15:
Leg een blaadje sla op de onderkant van het broodje.

Stap 16:
Leg er een plakje tomaat op en vervolgens de hamburger.

Stap 17:
Hierna de uien en pancetta, gevolgd door de Parmezaanse kaas en augurk.

Stap 18:
Schep er tot slot wat ketchup en mayonaise op.

 

Tips: Als het karamelliseren van de uien te lang duurt, kan er ook een snufje baking soda toegevoegd worden in de pan met de nog te bakken uien. Zo wordt het bruiningsproces versneld en duurt het een stuk minder lang voordat ze zacht worden. De hamburger kan ook op de barbecue gegaard worden voor nog meer smaak. Probeer ook eens ons recept voor de vegetarische portobello burger!

Samen koken met Miele

Onder begeleiding van ervaren chef-koks verbeter je jouw kookvaardigheden en ontvang je waardevolle tips om het beste uit jouw Miele-apparaten te halen. Schrijf je vandaag nog in voor een inspirerende culinaire ervaring!

Bekijk de kookworkshops