Groenten met zoete aardappelen en kruidenzwam

GroenteCombi-stoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 500 gram zoete aardappels
  • Garam Masala
  • 2 rode uien
  • 1 kleine Romanesco
  • 12 tros tomaatjes
  • 12 bospeentjes
  • 1 courgette groen
  • 4 kruidenzwammen
  • 2 dl Griekse yoghurt
  • Rasp en sap citroen
  • Gesneden bladpeterselie
  • Peper
  • Zout

Supplies

  • Aardappelschilmesje
  • Bakplaat
Stap 1:
Verwarm de combi-stoomoven, oven of combimagnetron voor.
Hetelucht Plus         210C
Stap 2:
Snijd de geschilde zoete aardappel in gelijke stukken en
maak deze aan met olijfolie en Garam Masala.
Stap 3:
Maak roosjes van de romanesco en schil de bospeentjes.

Stap 4:
Halveer de courgette over de lengte en herhaal dit nog een keer, verwijder de zaadlijst en maak er gelijke stukjes van.

Stap 5:
Maak alles nu aan met olijfolie en peper en zout.

Stap 6:
Halveer de kruidenzwam, deze hebben een mooie vlezige structuur.

Stap 7:
Verdeel nu alles over de bakplaat en schik hier de kruidenzwam en de tomaatjes over.

Bereiding in de combi-stoomoven:
Combi Koken                 20% vochtigheid
Hetelucht Plus               210C
Tijdsduur                        25 minuten

Bereiding in de oven of combimagnetron:
Hetelucht Plus          210C
Tijdsduur                   25 minuten
Tip: zet de crisp functie aan (indien mogelijk).

Stap 8:
Roer de Griekse yoghurt aan met wat peper en zout en rasp en sap van een citroen.
Maak dit eventueel aan met gesneden bladpeterselie.

Stap 9:
Serveer dit gezonde en makkelijke gerecht met de citroenyoghurt.

Tip: Je kunt dit eventueel aanvullen met een vleesvervanger.