Groentenchips

Groentechips

9 uurGroenteGourmet-WarmhoudladeMakkelijk

Ingredienten

  • 1 rode biet
  • 1 zoete aardappel
  • ½ winterwortel
  • 1 pastinaak
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje mint
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el olijfolie

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 9 uur.

 

Bereiding

Groentechips

Stap 1:
Schil de groenten, schil als laatste de biet en gebruik hierbij handschoenen.

Stap 2:
Snijd de groenten in zeer dunne plakken, doe nu eerst de biet. Maak daarna de materialen goed schoon.

Stap 3:
Bekleed twee bakplaten met vetvrijpapier, kwast deze in met olijfolie en bestrooi met zeezout.

Stap 4:
Verdeel de groenten over de bakplaten en besprenkel met olijfolie en wat zeezout.

Stap 5:
Leg één bakplaat op de bodem van de warmhoudlade en de andere op het rek (rek zit alleen in de 28 cm warmhoudlade).

Stap 6:
Zet de warmhoudlade op 85 °C en laat de groenten 8 uur drogen, totdat ze knapperig zijn.

 

Dipsaus

Stap 1:
Plet de knoflook, verwijder de schil hak blaadjes van de mint fijn

Stap 2:
Verhit de olijfolie en zweet hier in de knoflook en komijn aan, laat het afkoelen.

Stap 3:
Meng de mint, komijn-knoflookmengsel door de yoghurt en breng het op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Serveer de chips met de dipsaus.

 

De groentechips kunt u ook in de oven maken op Hetelucht Plus 75 °C. Droog de chips 5-7 uur (afhankelijk van de dikte van de chips). Echter moet u de oven dan af en toe even openen om het vocht eruit te laten. Als u de crisp-functie op uw oven heeft, dan kunt u deze aanzetten en hoeft de deur tussendoor niet geopend te worden.