Groentechips
Ingredienten
- 1 rode biet
- 1 zoete aardappel
- ½ winterwortel
- 1 pastinaak
- Olijfolie
- Zeezout
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook
- 1 takje mint
- 1 tl gemalen komijn
- 1 el olijfolie
Benodigdheden
- Dunschiller
- Bakplaat
- Bakpapier
- Snijplank
Groentechips:
Stap 1:
Schil de groenten, schil als laatste de biet en gebruik hierbij handschoenen.
Stap 2:
Snijd de groenten in zeer dunne plakken, doe nu eerst de biet. Maak daarna de materialen goed schoon.
Stap 3:
Bekleed twee bakplaten met vetvrijpapier, kwast deze in met olijfolie en bestrooi met zeezout.
Stap 4:
Verdeel de groenten over de bakplaten en besprenkel met olijfolie en wat zeezout.
Stap 5:
Leg één bakplaat op de bodem van de warmhoudlade en de andere op het rek (rek zit alleen in de 28 cm warmhoudlade).
Stap 6:
Zet de warmhoudlade op 85 °C en laat de groenten 8 uur drogen, totdat ze knapperig zijn.
Dipsaus:
Stap 1:
Plet de knoflook, verwijder de schil hak blaadjes van de mint fijn
Stap 2:
Verhit de olijfolie en zweet hier in de knoflook en komijn aan, laat het afkoelen.
Stap 3:
Meng de mint, komijn-knoflookmengsel door de yoghurt en breng het op smaak met peper en zout.
Serveer de chips met de dipsaus.
De groentechips kunt u ook in de oven maken op Hetelucht Plus 75 °C. Droog de chips 5-7 uur (afhankelijk van de dikte van de chips). Echter moet u de oven dan af en toe even openen om het vocht eruit te laten. Als u de crisp-functie op uw oven heeft, dan kunt u deze aanzetten en hoeft de deur tussendoor niet geopend te worden.