Grietfilet uit de oven op witlof, gestoofd in kalfsbouillon met sinaasappel en dragon
De bereidingstijd is ca. 28 tot 35 minuten.
Bereiding
De griet
Stap 1: Verdeel de griet in vier gelijke porties.
Stap 2: Leg de stukken vis op een bakmatje op de bakplaat.
Stap 3: Bestrijk de stukken licht met olie en strooi de majoraan erover.
Stap 4: De vis wordt vlak voor het serveren gegaard in de bakoven.
De witlof
Stap 1: Verwarm de bouillon in een steelpan.
Stap 2: Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
Stap 3: Snijd het vruchtvlees in zeer dunne reepjes.
Stap 4: Voeg paprika, ui en dragon toe aan de bouillon.
Stap 5: Schil de sinaasappel met een dunschiller.
Stap 6: Snijd een kwart van de schil in zeer fijne reepjes en spoel ze onder heet water.
Stap 7: Voeg het sap van een kwart sinaasappel , de reepjes schil en de roomboter aan de bouillon toe.
Stap 8: Halveer de witlofstronkjes en verwijder de bittere kern.
Stap 9: Leg de stronkjes in de bouillon en laat zachtjes garen.
Stap 10: Prik af en toe met een vork om de gaarheid te bepalen.
Stap 11: Bind de bouillon met een bindmiddel licht tot een dunne saus.
Stap 12: Leg de plakken pancetta op de bakplaat, schuif in de oven en bak ze krokant.
Hetelucht Plus 170 ºC Tijdsduur 20 minuten
Serveren
Stap 1: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 150 ºC. Schuif de bakplaat met de griet in de oven.
Hetelucht Plus 150 ºC Tijdsduur ca. 8 minuten
Stap 2: Verwarm de witlofstronkjes, leg ze in het midden van het bord en leg er voldoende garnituur bij.
Stap 3: Controleer of de vis goed gaar is en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Leg de vis schuin op het witlofstronkje.
Stap 5: Rangschik er de pancetta bij en strooi de pijnboompitjes erover.