Gremolata

Gremolata

25 minutenVisMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bos bladpeterselie
  • 2 ansjovisfilets
  • peper en zout
  • olijfolie

Benodigdheden

  • Rasp
  • Kom
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 3,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Spoel de citroen en sinaasappel en rasp deze met een fijne rasp.

Stap 2:
Hak de knoflook fijn en houd deze even onder heet water, zodat het hele scherpe eraf is.

Stap 3:
Pluk de bladpeterselie en hak deze fijn.

Stap 4:
Snijd de ansjovis klein.

Stap 5:
Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

 

Gremolata is een echte smaakmaker. Lekker om groente-, vis- en vleesgerechten mee af te maken. Oorspronkelijke werd alleen citroenrasp, peterselie en knoflook gebruikt, maar je kunt ook nog wat olijfolie of rode peper toevoegen voor extra pit.