Gremolata
Ingredienten
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 2 teentjes knoflook
- ½ bos bladpeterselie
- 2 ansjovisfilets
- peper en zout
- olijfolie
Benodigdheden
- Rasp
- Kom
- Snijplank
Stap 1:
Spoel de citroen en sinaasappel en rasp deze met een fijne rasp.
Stap 2:
Hak de knoflook fijn en houd deze even onder heet water, zodat het hele scherpe eraf is.
Stap 3:
Pluk de bladpeterselie en hak deze fijn.
Stap 4:
Snijd de ansjovis klein.
Stap 5:
Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Gremolata is een echte smaakmaker. Lekker om groente-, vis- en vleesgerechten mee af te maken.
Oorspronkelijke werd alleen citroenrasp, peterselie en knoflook gebruikt, maar je kunt ook nog wat olijfolie of rode peper toevoegen voor extra pit.