Glutenvrij brood

Glutenvrij brood

1.5 tot 2 uurBroodOvenMakkelijk

Ingredients

  • 250 gram wit meel glutenvrij
  • 250 gram bruin meel glutenvrij
  • 775 gram granen meel glutenvrij
  • 2 zakjes droge gist (2 x 7 g)
  • 200 ml warm water
  • 650 ml koud water
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Supplies

  • Theedoek
  • Kom

De bereidingstijd is ca. 1,5  tot 2 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220ºC.

Stap 2:
Meng het meel en de gist.

Stap 3:
Meng het warme en koude water met de zonnebloemolie.

Stap 4:
Giet het water van stap 3 bij het meel van stap 2.

Stap 5:
Doe het in een ingevette broodvorm.

Stap 6:
Duw het enigszins ‘natte’ deeg goed aan.

Stap 7:
Laat het op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is (circa 30 tot 45 minuten).

Stap 8:
Hierna de broodvorm in de voorverwarmde oven zetten met een beker water .

Stap 9:
Na 10 minuten de warmte van de oven terugzetten op 200ºC en dan nog 45 minuten het brood afbakken.

Stap 10:
Hierna het brood 10 minuten in de oven laten staan.

Stap 11:
Het brood uit de vorm laten afkoelen op een rooster, afgedekt met een theedoek.

Stap 12:
Snijd het brood – nadat het afgekoeld is – in dunne plakken en maak er ‘dagpaketjes’ van voor in de vriezer.

 

Dit recept is afkomstig van mevrouw Starmans-Hendriks.