Glutenvrij brood
De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 2 uur.
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220ºC.
Stap 2: Meng het meel en de gist.
Stap 3: Meng het warme en koude water met de zonnebloemolie.
Stap 4: Giet het water van stap 3 bij het meel van stap 2.
Stap 5: Doe het in een ingevette broodvorm.
Stap 6: Duw het enigszins ‘natte’ deeg goed aan.
Stap 7: Laat het op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is (circa 30 tot 45 minuten).
Stap 8: Hierna de broodvorm in de voorverwarmde oven zetten met een beker water .
Stap 9: Na 10 minuten de warmte van de oven terugzetten op 200ºC en dan nog 45 minuten het brood afbakken.
Stap 10: Hierna het brood 10 minuten in de oven laten staan.
Stap 11: Het brood uit de vorm laten afkoelen op een rooster, afgedekt met een theedoek.
Stap 12: Snijd het brood – nadat het afgekoeld is – in dunne plakken en maak er ‘dagpaketjes’ van voor in de vriezer.
Dit recept is afkomstig van mevrouw Starmans-Hendriks.