Gevulde kiprolletjes met spek en seizoensgroenten
De bereidingstijd is ca. 40 tot 45 minuten.
Bereiding
Gevulde kip
Stap 1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
Stap 2: Snijd de bieslook in dunne ringen en meng met de roomkaas.
Stap 3: Snijd de kipfilet in en klap open. Verdeel het roomkaas mengsel over de kip en klap weer dicht.
Stap 4: Wikkel 4 plakken ontbijtspek om de kip. Leg op elke kip een takje basilicum en bind met keukentouw de kip goed dicht.
Stap 5: Bestrooi met zout en peper.
Stap 6. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip rondom goudbruin.
Stap 7: Leg de gevulde kiprolletjes dan in een ovenschaal en bak nog circa 15 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn.
Groenten
Stap 1.: Breng een pan water aan de kook. Borstel de krieltjes schoon en kook ze circa 15 minuten in de schil tot ze gaar zijn.
Stap 2: Snijd de roosjes van de broccoli en kook de broccoli in circa 4 minuten gaar.
Stap 3. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in gelijke reepjes. Snijd ook de courgette in gelijke reepjes.
Stap 4. Halveer en was de prei, snijd in dunne halve ringen.
Stap 5: Verhit een scheutje olie in de pan en bak de groenten op hoog vuur circa 4 minuten.
Salade
Stap 1. Rooster in een droge pan de pijnboompitten goudbruin. Halveer de kerstomaten.
Stap 2. Pluk de basilicum en meng dit samen met de kerstomaten, kappertjes en pijnboompitten door de slamelange.
Stap 3. Roer de Balsamico azijn met de mosterd en de olie tot een egale dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade.
Serveren
Stap 1. Serveer de kiprolletjes met de gebakken groenten en de salade.
Tip: Stoom de kip voordat hij de koekenpan in gaat 12 minuten op 85 °C en bak hem . Zo wordt hij extra sappig!