Gestoomde zalm met krieltjes en groenten

VisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 4 stukken zalmfilet à 150 gram
  • 100 gram bospeen
  • 1 stronk broccoli
  • 200 gram vastkokende krieltjes
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 ansjovisfilets

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.

 

Bereiding

Stap1:
Schil de bospeen en leg de bospeen in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 2:
Was de krieltjes en snijd deze doormidden. Leg de krieltjes in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 3:
Was de brocolli. Snijd de roosjes van de stronk en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 4:
Leg de stukken zalmfilet in een dichte stoomovenpan. Doe er naar wens zout en peper op.

Stap 5:
Selecteer in Koken Menu de groenten die gestoomd worden: bospeen, broccoli en krieltjes. Met de functie Koken Menu zorgt de stoomoven ervoor dat alle gerechten gelijktijdig klaar zijn.

Stap 6:
Als de groenten klaar zijn, breng je de temperatuur van de stoomoven omlaag. De groente kan erin blijven zitten, zodat het warm blijft. De zalm kun je erbij plaatsen.

Functie                        Stomen/keuken universeel
Temperatuur              70C
Tijdsduur                    4 minuten

Stap 7:

Rasp de schil van de citroen.

Stap 8:
Maak de knoflook schoon en snijd deze zeer fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn. Snijd ook de ansjovis in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten met elkaar.

Stap 9:
Plaats de zalm in het midden van het bord tussen de krieltjes en groenten.