Gestoomde broodjes met teriyaki gehakt

1 uurVleesStoomovenMakkelijk

Ingredients

Voor de vulling
  • 250 gram half om gehakt of rundergehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 cm gember, fijn gehakt
  • 2 el teriyaki saus
Voor het deeg
  • 7 gram gedroogde gist
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 tl suiker
  • 500 gram bapao bloem (Toko)
  • Zout
Voor de topping
  • Furikake
  • Lente ui, fijn gesneden

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes

Bereidingswijze  

Voor de vulling

Stap 1:
Verhit een koekenpan op de kookplaat, doe rijstolie in de pan en bak het gehakt aan.

Stap 2:
Voeg de sjalot, knoflook en de gember toe en bak deze mee.

Stap 3:
Voeg de teriyaki saus toe, breng het geheel op smaak met zout en peper. Bewaar tot later.

 

Voor het deeg

Stap 1:
Los de suiker en gist op in het water, laat even staan tot de gist zijn werk gaat doen.

Stap 2:
Meng de gistoplossing met de bapao bloem en wat zout.

Stap 3:
Kneed tot een elastisch deeg.

Stap 4:
Doe het deeg in een dichte stoomovenpan van 5 Liter en dek af met folie.

Stap 5:
Zet het deeg in de stoomoven om te rijzen.

Stomen                                        40 °C

Bereidingstijd                             30 minuten

Stap 6:
Bewaar het deeg op het aanrecht tot verder gebruik.

 

Serveren

Stap 1:
Verdeel het deeg in kleine bolletjes.

Stap 2:
Maak een kuiltje in het deegballetje zodat er een bakje ontstaat.

Stap 3:
Schep een lepel van het gehaktmengsel in het deeg.

Stap 4:
Vouw het deeg om de vulling en plak indien nodig dicht met water.

Stap 5:
Leg de bolletjes op een bakpapier in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Bereidingswijze

Eigen Programma’s

Programma samenstellen
Stap 1:
Stomen                                        40 °C

Bereidingstijd                             10 minuten 

Stap 2:
Stomen                                        100 °C           

Bereidingstijd                             15 minuten

Stap 6:
Top de broodjes af met furikake en fijngesneden lente ui, serveer de stoombroodjes met chilisaus.

Tip!: Wanneer je de stoombroodjes zonder vulling bereidt, kun je ze naderhand vullen. Je snijdt ze vanaf de bovenkant in een V-vorm in en vult ze vanaf de bovenkant met het gehakt. Dit ziet er mooi uit op je borrelplank!