Bereidingswijze
Voor de vulling
Stap 1: Verhit een koekenpan op de kookplaat, doe rijstolie in de pan en bak het gehakt aan.
Stap 2: Voeg de sjalot, knoflook en de gember toe en bak deze mee.
Stap 3: Voeg de teriyaki saus toe, breng het geheel op smaak met zout en peper. Bewaar tot later.
Voor het deeg
Stap 1: Los de suiker en gist op in het water, laat even staan tot de gist zijn werk gaat doen.
Stap 2: Meng de gistoplossing met de bapao bloem en wat zout.
Stap 3: Kneed tot een elastisch deeg.
Stap 4: Doe het deeg in een dichte stoomovenpan van 5 Liter en dek af met folie.
Stap 5: Zet het deeg in de stoomoven om te rijzen.
Stomen 40 °C
Bereidingstijd 30 minuten
Stap 6: Bewaar het deeg op het aanrecht tot verder gebruik.
Serveren
Stap 1: Verdeel het deeg in kleine bolletjes.
Stap 2: Maak een kuiltje in het deegballetje zodat er een bakje ontstaat.
Stap 3: Schep een lepel van het gehaktmengsel in het deeg.
Stap 4: Vouw het deeg om de vulling en plak indien nodig dicht met water.
Stap 5: Leg de bolletjes op een bakpapier in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Eigen Programma’s
Programma samenstellen Stap 1: Stomen 40 °C
Bereidingstijd 10 minuten
Stap 2: Stomen 100 °C
Bereidingstijd 15 minuten
Stap 6: Top de broodjes af met furikake en fijngesneden lente ui, serveer de stoombroodjes met chilisaus.
Tip!: Wanneer je de stoombroodjes zonder vulling bereidt, kun je ze naderhand vullen. Je snijdt ze vanaf de bovenkant in een V-vorm in en vult ze vanaf de bovenkant met het gehakt. Dit ziet er mooi uit op je borrelplank!