Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

CombimagnetronMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram verse soepgroenten (wortel, prei, paprika, ui, venkel)
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 4 takjes peterselie
  • Peper en zout
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje foelie
  • 1½ kg Pomodori tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zeezout en versgemalen peper
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 puntpaprika
  • 200 g kleine bolletjes mozzarella
  • 1 L water
  • 7 takjes basilicum

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Ovenschaal
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Maak de groenten schoon, snijd ze in blokjes en leg ze in een schaal. Voeg de peterselie, blaadje laurier, takjes tijm en 1 blaadje foelie toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg een liter water toe.

Stap 2:
Gaar afgedekt 15 minuten in de magnetron op 850 W. Bewaar de bouillon tot verder gebruik op kamertemperatuur.

Stap 3:
Verwarm de oven met magnetron voor op Hetelucht Plus op 220 °C.

Stap 4:
Halveer de tomaten en snijd de puntpaprika, verdeel ze met de gepelde knoflook over een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie, zeezout, peper, suiker en de balsamicoazijn.

Stap 5:
Stel de oven met magnetron in op de combinatiestand Hetelucht Plus 220 °C en 300 W.. Stel de tijd in op 10 minuten.

Stap 6:
Roer de tomaten om en rooster ze nog een keer gedurende 10 minuten.

Stap 7:
Pureer de geroosterde tomaten met de groentenbouillon.

Stap 8:
Steek de mozzarella met de blaadjes basilicum om en om aan de satéprikkers. Serveer de soep in warme soepkommen en leg de prikkers op de kommen.
Deze bouillon zeven we niet. Zo is de soep lekker gebonden en blijven alle smaken bewaard. Extra gezond, ook voor kinderen.

 

Tip: Serveer er wat brood bij.