Geroosterde kikkererwten zijn een perfecte gezonde snack. Ze hebben een lekkere bite en zijn ook nog eens megagezond. Lekker als tussendoortje of voor bij de borrel.
Dit recept is voor 4 personen
Ingredienten
- 1 blik kikkererwten 400 gram
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook fijn gehakt
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Zeezout
Bereidingswijze
- Spoel de kikkererwten met ruim koud water en dep droog met keukenpapier.
- Meng de olijfolie met de gehakte knoflook, gerookt paprika poeder en zeezout.
- Meng nu alles met de kikkererwten.
- Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus 200 °C
- Verdeel nu alles over een bakplaat (met gaatjes).
- Rooster de kikkererwten voor ca. 15 minuten en roer ze nog eens door elkaar.
- Rooster ze nu nog eens ca. 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.