Geroosterde bloemkool met geitenkaas en cornichons

Geroosterde bloemkool met geitenkaas en cornichons

25 minutenGroenteOvenMakkelijk

Ingredients

  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 1 tl Ras el Hanout
  • Grof zeezout
  • Olijfolie
  • 12-16 cornichons (kleine augurkjes, in stukjes)
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 citroen

Supplies

  • Rasp
  • Bakplaat

Stap 1:
Maak de bloemkool aan met wat olijfolie, de Ras el Hanout en wat zeezout.

Stap 2:
Verdeel deze over een bakplaat en plaats in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Stap 3:
Plaats de bakplaat nu in het midden van de oven en schep de bloemkoolroosjes na 10 minuten om. Laat ze daarna nog ongeveer 10 minuten garen, maar zorg ervoor dat er wel wat bite in de bloemkool blijft.

Stap 4:
Rasp er wat citroen overheen en breng op smaak.

Stap 5:
Schep het in een voorverwarmde schaal en brokkel er de geitenkaas overheen.

Stap 6:
Maak af met de cornichons.

Ras el Hanout is een Noord Afrikaans kruidenmengsel, bestaande uit soms wel meer dan 20 kruiden. Het betekent ‘van het huis’, waardoor de samenstelling kan variëren. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna gemalen.