Geroosterde bloemkool met feta, bulgur en tahin
Stap 1: Verwarm de oven voor op Circulatie Grill 200 °C.
Stap 2; Meng de bloemkoolroosjes met de garam masala, het zeezout en de olijfolie.
Stap 3: Verdeel dit over een bakplaat en plaats in het midden van de oven (niveau 2). Grill het ongeveer 20 minuten en schep het na 10 minuten een keer om met een spatel.
Stap 4: Doe de bulgur in een dichte stoomovenpan met de bouillon en stoom het gaar in ongeveer 13-15 minuten op 100 °C.
Stap 5: Meng de tahin met de limoensap en klop er druppelsgewijs het water door, zodat er een romige dressing ontstaat. Breng op smaak met de gehakte knoflook en zout en peper.
Stap 6: Roer de bulgur los met wat olijfolie en limoenrasp en -sap en schep in kommetjes. Verdeel hierover de lauwwarme geroosterde bloemkool die aangemaakt is met de dressing.
Stap 7: Maak met een dunschiller lange linten van de komkommer en rol deze strak op. Plaats deze bij de salade tegen de bulgur.
Stap 8: Brokkel hierover nog wat feta en eventueel wat gehakte bladpeterselie.
Vervang de bulgur door parelcouscous!
Bakplaten met gaatjes zijn voor alles wat knapperig en krokant moet zijn, bijvoorbeeld: gebak, brood, krokante pizza’s en patat. De bakplaten zijn zeer eenvoudig te reinigen dankzij PerfectClean-afwerking.
Stoomovenpannen zonder gaatjes zijn geschikt voor het bereiden van gerechten in sauzen, fonds en water, bijvoorbeeld pasta, rijst, soepen en ovenschotels.