Gerookte makreel met couscous salade
Stap 1: Doe de couscous met de bouillon, tijm en de ras el hanout in een dichte stoomovenpan.
Stap 2: Schuif deze in de stoomoven
Stomen 100°C Bereidingstijd 14 minuten
Stap 3: Roer de couscous goed door als deze klaar is en dek direct af met slagersfolie en laat afkoelen tot verder gebruik.
Stap 4: Meng de afgekoelde couscous met de olijfolie.
Stap 1: Snijd de courgette in 3 dikke plakken.
Stap 2: Snijd de venkel in 4 parten.
Stap 3: Snijd de rode ui in 8 parten laat het kontje eraan zitten.
Stap 4: Rooster de paprika direct in de kolen tot de buitenkant zwart is, laat iets afkoelen en pel de schil er vanaf.
Stap 5: Rooster de overige groenten op het rooster tot ze mooi goudbruin zijn.
Stand BBQ Temperatuur 180°C
Stap 1: Steek de BBQ aan en laat hem 10 minuten openstaan.
Stap 2: Stook de BBQ op tot 80°C.
Stap 3: Strooi het rookhout op de kolen, leg nu de convector stone erin met de pootjes omhoog.
Stap 4: Plaats het rvs rooster erop en leg hier direct de makreel op cederhout erop en verwarm de BBQ tot 70-80 ̊C
Stap 5: Bestrooi de makreel met zout en laat dit 10 minuten intrekken
Stap 6: Leg de makreelfilet op het cederhout en rook deze voor 15-20 minuten.
Stap 7: Pluk de makreel en bewaar tot verder gebruik.
Stap 1: Snijd de groente grof en meng door de couscous en meng de helft van de makreel erdoor.
Stap 2: Breng op smaak met peper en zout en rasp en sap van een halve limoen.
Stap 3: Schep alles op een bord en leg de laatste makreel erop.