Gepocheerde roodbaarsfilet op gemarineerde groenten
Stap 1: Verwijder eventuele graten uit de roodbaarsfilets en snijd de filets in 4 porties. Snijd parallel 2 inkepingen in het vel van de vis. Rijg hier een tijmtakje door. Kneus de sereh en doe hem met de visbouillon in een dichte stoomovenpan. Leg de roodbaars in de bouillon en zet apart.
Stap 2: Snijd voor de salade de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten in zeer dunne reepjes. Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit (vang het sap op). Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes. Meng paprika, sinaasappel en bleekselderij met de sjalot en de zonnebloempitten.
Stap 3: Klop de olijfolie met het opgevangen sinaasappelsap, peper en zout tot een dressing en maak de salade ermee aan.
Stap 4: Meng voor de saus de room met mosterd en dille. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
Stap 5: Verwarm de friteuse tot 175 ºC. Was de rosevalaardappels onder koud water en dep ze droog. Snijd ze ongeschild in zeer dunne plakjes (kaasschaaf), en frituur ze krokant. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een wat zout en eventueel wat peper en pimentpoeder.
Stap 1: Schuif de stoomovenpan met de roodbaars in de stoomoven.
Stand: Stomen 100 ºC, gedurende ca. 5 minuten
Stap 2: Rangschik de salade op de borden.
Stap 3: Neem de vis uit het pocheervocht, laat even uitlekken en verdeel hem over de salade.
Stap 4: Lepel de dilleroom om de salade en strooi de rosevalchips er overheen.