Gepocheerde kabeljauw in kruidenbouillon

Gepocheerde kabeljauw in kruidenbouillon

1.5 uurVisStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 1,5 liter visbouillon
  • 5 takjes peterselie
  • 1 takje lavas
  • 10 stengels bieslook
  • 5 takjes kervel
  • ½ sinaasappel

Supplies

  • Dunschiller
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

Stap 1:
Was de kruiden en snijd deze grof.

Stap 2:
Leg de kruiden in een dichte stoomovenpan en giet hier de bouillon overheen.

Stap 3:
Haal de schil van een halve sinaasappel met behulp van een dunschiller. Let op dat u geen wit mee schilt, want dit smaakt bitter.

Stap 4:
Laat de bouillon trekken in de stoomoven.

Stomen: 80 °C
Tijd: 20 minuten

Serveren:

Stap 1:
Snijd de kabeljauw in vier gelijke stukken.

Stap 2:
Bestrooi de kabeljauw met zout.

Stap 3:
Laat dit minimaal 15 minuten intrekken.

Stap 4:
Leg de kabeljauw in de kruidenbouillon en pocheer dit in de stoomoven.

Stomen: 80 °C
Tijd: 8-10 minuten