Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus
Stap 1: Meng alle ingrediënten voor de saus (sake, sojasaus, mirin en palmsuiker) in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken tot de saus iets is ingedikt.
Stap 2: Leg de kippendijen in een stoomovenpan met gaatjes en plaats in de stoomoven op 80 °C gedurende 15 minuten.
Stap 3: Meng de warme kip met de saus en laat 15 minuten op kamertemperatuur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Stap 4: Leg de kip op een zeef en vang de marinade op in een sauspan. Kook de saus in tot een dikkere saus (lakken).
Stap 5: Verwarm de BBQ voor op circa 200 °C of verwarm de oven voor op circulatiegrill 200 °C.
Stap 6: Rooster de gemarineerde, gegaarde kippendijen totdat ze gekleurd en warm zijn. Dit duurt 10-15 minuten.
Stap 7: Lak ze een keer met de Yakitori saus en rooster ze nog een keer.
Stap 8: Lak ze aan het eind nog een keer en serveer met partjes limoen en fijn gesneden bosui.
De bereiding van de kip kunt u van tevoren al doen.