Gemarineerde champignons

Gemarineerde champignons

GroenteKookplaatMakkelijk

Ingredients

  • 300 gram kleine champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 1 citroen
  • 10 sprieten bieslook
  • 1 takje salie
  • peper en zout

Supplies

  • Pan

Stap 1:
Maak de champignons schoon en verwijder het onderste gedeelte van de steel.

Stap 2:
Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.

Stap 3:
Bak de champignons op hoog vuur in een scheut olijfolie.

Stap 4:
Voeg de tijm, salie, knoflook en sjalot toe en zet de warmtebron iets lager.

Stap 5:
Breng op smaak met peper en zout en blus af met de witte wijn. Kook de wijn zachtjes in.

Stap 6:
Breng op smaak met rasp en sap van citroen.

Stap 7:
Strooi er als laatste bieslook over.

 

Tip

Deze gemarineerde champignons kunnen zowel koud als warm worden gegeten.