Gekruide zoete aardappelsticks

AardappelOvenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 2 stuks zoete aardappel
  • 150 g panko
  • 30 g Parmezaan geraspt
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el oregano gedroogd
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 2 eieren
  • 200 ml Turkse yoghurt
  • 2 takjes oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el za’atar

Supplies

  • Aardappelschilmesje
  • Kom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.

 

Zoete aardappel

Stap 1:
Verwarm de oven voor

Hetelucht Plus         190ºC

Stap 2:
Snijd de zoete aardappel in repen.

Stap 3:
Meng panko, Parmezaan, knoflook, oregano, zout en peper goed door elkaar.

Stap 4:
Klop de eieren los, haal de aardappels erdoor en paneer deze daarna in de panko.

Stap 5:
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif in de oven.

Hetelucht Plus 190ºC
Bereidingstijd 30 minuten

Stap 6:
Draai ze halverwege een keer om.

 

Dip

Stap 1:
Hak de blaadjes van de oregano fijn en pel en hak de knoflook.

Stap 2:
Meng de oregano, knoflook en za’atar door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3:
Serveer de dip samen met de zoete aardappel.