Gegrilde Gem salade

20 minVegetarischStoomovenMakkelijk

Ingredients

Gegrilde Gem salade
  • 3 stuks gem sla
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Amandel en pijnboompit
  • 2 el amandelen geschaafd
  • 2 el pijnboompitten
Blauwe kaas dressing
  • 100 gram roquefort
  • 50 ml Kefir
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml mayonaise
  • Peper
  • Zout

Supplies

  • Sauspan
  • Bowl
  • Bakplaat

Bereidingswijze Salade

Stap 1:
Was de gem sla en halveer deze over de lengte.

Stap 2:
Maak de sla aan met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Bewaar tot later.

 

Bereidingswijze Amandel en pijnboompit

Stap 1:
Verwarm de oven voor.

Hetelucht Plus          150C

Stap 2:
Verdeel de pijnboompitten en amandelen over een bakplaat en zet in de oven.

Hetelucht plus          150C
Bereidingstijd           15 minuten

Stap 3:
Bewaar de amandelen en pijnboompitten tot later

 

Bereidingswijze Blauwe kaas dressing

Stap 1:
Verwarm de blauwe kaas met de kefir in een sauspannetje tot de kaas gesmolten is.

Stap 2:
Rasp de teen knoflook bij de kaas en laat het mengsel afkoelen.

Stap 3:
Meng de mayonaise erdoor en breng op smaak met zout en peper

 

Serveren

Stap 1:
Verwarm de grillplaat op de kookplaat op stand 7.

Stap 2:
Grill de gem sla rondom aan op de grillplaat, ca. 1 minuut per kant.

Stap 3:
De sla mag goed kleuren maar niet te gaar worden, de sla moet krokant blijven.

Stap 4:
Doe de sla in een bowl en maak aan met de kaas dressing, peper en zout.

Stap 5:
Sprenkel de amandelen en pijnboompitten erover en serveer.