Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gebakken ricotta

Kaas/zuivelOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 125 gram ricotta
  • 1 citroen
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • Chiliflakes
  • Zeezout
  • 1 el olijfolie

Benodigdheden

  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor.
Stand:             Hetelucht plus
Temperatuur: 200 ˚C

Stap 2:
Zet de ricotta in een ovenschaal en rasp hierover de schil van de citroen.

Stap 3:
Rits de blaadjes en naalden van de takjes tijm en rozemarijn en hak deze fijn.

Stap 4:
Strooi de tijm, rozemarijn, chiliflakes, zeezout en olijfolie over de ricotta en zet in de oven.
Stand:             Hetelucht plus
Temperatuur: 200 ˚C
Tijd:                25 minuten

Stap 5:
Laat de ricotta afkoelen en het gerecht is klaar om te serveren. Tip: serveer met Grissini’s.

Dit recept is voor vier personen.

Zelfgemaakt Grissini’s

Serveer dit gerecht met zelfgemaakte grissini’s en je hebt een heerlijk authentiek, Italiaans gerecht op tafel.

Bekijk het recept

Wat heb je nodig?

  • rol verse pizzadeeg
  • 50 gram groene olijven
  • 2 takjes rozemarijn
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

  1. Snijd de olijven en de rozemarijn fijn.
  2. Strooi de olijven en rozemarijn over de plak pizzadeeg.
  3. Vouw de plak deeg 1 keer dubbel en rol uit met een deegroller.
  4. Snijd het deeg in banen van 2 cm breed en leg op een bakplaat.
  5. Rol de deegbanen uit tot de gewenste lengte en draai ze tot een wokkel. Zet de bakplaat in de oven.
    Stand: Hetelucht plus Temperatuur: 185 ˚C Tijd: 15 – 18 minuten
  6. Bestrooi de grissini met het fleur de sel en de zwarte peper en laat afkoelen.