Gebakken groene kool

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 2 plakken groene kool
  • 650 gram aardappels
  • 100 gram roomboter
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Schaal
  • Schilmesje
  • Koekenpan
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Snijplank

Bereidingswijze

  1. Leg de plakken groene kool in een stoomovenpan met gaatjes.
  2. Schil en snijd de aardappels in blokjes en leg langs de groene kool en zet in de stoomoven.
    Temperatuur: 100 ˚C. Tijd: 8 minuten.
  3. Verwarm de roomboter in een koekenpan.
  4. Als de boter klaar is met bruisen, leg er dan de groene kool voorzichtig in.
  5. Verdeel de aardappels erlangs en bak circa 8 minuten.
  6. Draai de groene kool en aardappels om en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de groene kool een keer over de helft en leg in een voorverwarmde schaal.
  8. Schep de aardappels in een voorverwarmde schaal en serveer