Eend met vijgen en knolselderij

Dit recept is ontworpen voor een Dialog oven met M Chef-technologie.

60 tot 70 minutenGevogelteDialog ovenGemiddeld

Ingredienten

  • 1 pekingeend (à 2,2 kg), klaar om te koken
  • 6 el olijfolie
  • 5 el garam masala
  • 5 snufjes peper
  • 2 tl zout
  • 700 g knolselderij, in blokjes van 3 cm
  • 250 g kastanjechampignons
  • 8 verse vijgen, kruislings ingesneden
  • 4 rode uien
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 stuks paksoi, gehalveerd

Benodigdheden

  • Braadslee
  • Koksmes
  • Snijplank

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Dialog oven voor met de volgende instellingen:
    Functie: M Chef + Hetelucht Plus
    Temperatuur: 230°C
    Gourmet Units: 430
    Intensiteit: Sterk
    Voorverwarmen: Aan
    Crisp functie: Aan
    Niveau: 2
  2. Breng de knolselderijblokjes en champignons op smaak met olijfolie, zout en peper. Plaats aan de rechter- en linkerkant van de bakplaat.
  3. Plaats de vijgen op de knolselderijblokjes en leg de uien in de knolselderijblokjes in de bovenste en onderste hoeken van de bakplaat. Besprenkel de uien met balsamicoazijn.
  4. Plaats de paksoi in het midden van de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Breng de eend op smaak met olijfolie, garam masala, zout en peper en leg deze met de borst naar boven op de paksoi. Plaats in de voorverwarmde dialog oven en bak.
  6. Haal de eendenborst eraf en snijd in plakjes. Draai de poten eraf en snijd het vlees van het bot.
  7. Schik de knolselderij, champignons, vijgen, paksoi en plakjes eendenborst op de borden en giet er jus over.