Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger
Stap 1: Doe de gamba’s met het ei, de viskruiden en de geperste knoflook in de keukenmachine en maal er gehakt van.
Stap 2: Vorm er vier gelijke burgers van en bewaar tot verder gebruik in de koelkast.
Stap 3: Bak de uienringetjes in olie krokant en goudbruin.
Stap 4: Maak met een kaasschaaf lange slierten van de komkommer.
Stap 5: Hak wat blaadjes mint fijn (bewaar de topjes voor de garnering), meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Stap 6: Snijd de broodjes door en besmeer met een dun laagje van de yoghurt. Leg er wat van de komkommersliertjes op.
Stap 7: Bak ondertussen de burgers in olie op niet te hoog vuur, ongeveer vijf minuten aan iedere kant.
Stap 8: Verdeel wat van de sla over de broodjes, leg de burgers erop en nog een laagje yoghurt, sla en de krokant gebakken uienringen. Garneer met de munttopjes.
Stap 1: Verhit een koekenpan met een beetje olie en een klein klontje boter. Bak hierin de plakjes gehaktbrood aan twee kanten goudbruin.
Stap 2: Meng ondertussen de mayonaise, zure room en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3: Leg wat sla op het broodje en hierop een beetje van de dressing. Verdeel de tomaat over de vier broodjes.
Stap 4: Leg het gehaktbrood op de tomaat en lepel er wat van de dressing overheen.
Stap 5: Doe de andere helft van het broodje er boven op.