Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger

Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger

VleesKookplaat

Ingredients

  • Voor de culinaire garnalen-burger:
  • 500 gram verse gamba’s, zonder schil en darmkanaal verwijderd
  • 1 ei
  • Viskruiden
  • Teentje knoflook, geperst
  • Vier verse krokante broodjes
  • 1 witte ui, in ringetjes gesneden
  • 1 klein zakje gemengde sla
  • 1 komkommer, geschild
  • Paar takjes mint
  • 1 dl yoghurt
  • Peper en zout uit de molen
  • Voor de German-style gehaktbrood burger:
  • 4 verse sesambolletjes
  • 4 plakjes gehaktbrood of smac, ongeveer 1 cm dik
  • 2 vleestomaten, in plakjes gesneden
  • Knapperige ijsbergsla of krulsla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 theelepels Doesburgsche mosterd

Supplies

  • Spiraalsnijder
  • Koekenpan
  • Keukenmachine
  • Snijplank

Voor vier culinaire garnalen-burgers:

Stap 1:
Doe de gamba’s met het ei, de viskruiden en de geperste knoflook in de keukenmachine en maal er gehakt van.

Stap 2:
Vorm er vier gelijke burgers van en bewaar tot verder gebruik in de koelkast.

Stap 3:
Bak de uienringetjes in olie krokant en goudbruin.

Stap 4:
Maak met een kaasschaaf lange slierten van de komkommer.

Stap 5:
Hak wat blaadjes mint fijn (bewaar de topjes voor de garnering), meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Stap 6:
Snijd de broodjes door en besmeer met een dun laagje van de yoghurt. Leg er wat van de komkommersliertjes op.

Stap 7:
Bak ondertussen de burgers in olie op niet te hoog vuur, ongeveer vijf minuten aan iedere kant.

Stap 8:
Verdeel wat van de sla over de broodjes, leg de burgers erop en nog een laagje yoghurt, sla en de krokant gebakken uienringen. Garneer met de munttopjes.

Voor vier German-style gehaktbrood bugers:

Stap 1:
Verhit een koekenpan met een beetje olie en een klein klontje boter. Bak hierin de plakjes gehaktbrood aan twee kanten goudbruin.

Stap 2:
Meng ondertussen de mayonaise, zure room en mosterd en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3:
Leg wat sla op het broodje en hierop een beetje van de dressing. Verdeel de tomaat over de vier broodjes.

Stap 4:
Leg het gehaktbrood op de tomaat en lepel er wat van de dressing overheen.

Stap 5:
Doe de andere helft van het broodje er boven op.