Crème brûlée

Crème brûlée

1.5 uurKaas/zuivelStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 750 ml room
  • 2 vanillestokken
  • 9 eidooiers
  • 120 gram suiker

Supplies

  • Crème brûlée brander
  • Garde
  • Kom
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

Stap 1:
Schraap de vanillestokken netjes open en voeg ze bij de room.

Stap 2:
Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het doorkoken.

Stap 3:
Neem de kom van het vuur en zet het even opzij.

Stap 4:
Meng de eidooiers met de suiker en klop stevig tot het mengsel lichtjes verkleurd en de suiker helemaal door de eidooiers opgenomen is.

Stap 5:
Giet de room bij dit mengsel en meng dit goed, tot je een vloeiend mengsel hebt.

Stap 6:
Vul een stoomovenpan of verschillende schaaltjes met het beslag. Dek de pan af met hittebestendige folie en stoom de crème brûlée op 98 °C gedurende 15 minuten.

Stap 7:
Neem de crème uit de stoomoven en laat het een aantal uur afkoelen.

Stap 8:
Strooi net voor het serveren een flinke laag suiker over de afgekoelde crème brûlée en brand de suiker met een crème brûlée brander tot een mooie karamel.