Couscous salade met gamba en bospeen

15 - 30 minutenSchaal- schelpdierenStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 4 bospenen geschild
  • 80 gram couscous
  • 120 gram groentebouillon
  • 4 stuks gamba
  • limoen
  • peper en zout
  • ¼ bos platte peterselie fijngehakt
  • ¼ bos bieslook fijn gesneden
  • dille topjes
  • olijfolie
  • citroen mayonaise

Supplies

  • Schilmesje
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Stoomoven pan zonder gaatjes
  • Koksmes
  • Snijplank

Bereidingswijze

Bospeen

  1. Snijd de bospeen in mooie schuine plakken.
  2. Bewaar tot verder gebruik op de werkbank.

Couscous

  1. Doe alle ingrediënten voor de couscous in een dichte stoomovenpan.
  2. Bewaar tot verder gebruik op de werkbank.

Gamba

  1. Breng de gamba’s op smaak met peper en zout en rasp er de schil van de limoen over.
  2. Leg de gamba’s in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en bewaar te verder gebruik.

Serveren

  1. Zet de bospeen, couscous en gamba’s in de stoomoven en stel deze in.
    Stomen                                              100 ⁰C
    Bereidingstijd                                   3 minuten
  2. Roer de gestoomde couscous los en breng op smaak met peper, zout en wat olijfolie.
  3. Meng de gehakte peterselie en bieslook door de couscous.
  4. Schep de couscous in de kom.
  5. Leg de gestoomde gamba erop en steek de bospeen stukjes er speels tussen samen met de dille topjes.
  6. Sprenkel er wat olijfolie overheen en zet er dopjes limoenmayonaise tussen.