Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Compleet menu met aardappelen, groenten en zalm uit de stoomoven

Compleet menu met aardappelen, groenten en zalm

VisStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 kg geschilde of geschrapte krieltjes of aardappelen in de schil (zoals amandines of rozeval)
  • 800 gram worteltjes
  • 500 gram broccoliroosjes
  • 8 zalmmootjes van ongeveer 150 gram
  • 1 bosje dille
  • Zwarte peper uit de molen
  • Voor de saus:
  • 2 gesnipperde kleine uien
  • 250 ml kookroom
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram boter, in kleine blokjes
  • 50 ml azijn
  • Zout en versgemalen witte peper

Benodigdheden

  • Stoomovenpan met gaatjes

Kook jij graag voor grote groepen? De stoomoven XL met oven van Miele biedt veel ruimte voor creativiteit. In de XL-bereidingsruimte maak je een compleet menu met aardappelen, groenten en zalm voor 8 tot 10 personen! Bekijk hier alle mogelijkheden van een Miele stoomoven.

 

Zalm uit de stoomoven

Stap 1: Vet de stoomovenpan waarin de zalm gestoomd wordt in met een klein beetje olie. Hiermee zorg je ervoor dat de zalmmoot gemakkelijk uit de pan gehaald kan worden. Eiwitten kunnen zich vastzetten in de perforaties van de pan en hierdoor kunnen de moten breken. Bestrooi de zalm met een beetje zwarte peper uit de molen en leg er wat takjes dille op. De smaak van de dille zal op een milde manier smaak afgeven aan de zalm.

Stap 2: Je kunt er voor kiezen om aardappels te schillen of aardappels in de schil te koken (zoals amandines of roseval). Het lekkerst is om de aardappelen eerst te koken en daarna met grof zeezout uit de molen te bestrooien. Je kunt ook zeezout met kruiden gebruiken.

Stap 3: Snijd de worteltjes in plakjes van een halve centimeter. In dit geval kunnen de worteltjes en broccoli in dezelfde stoomovenpan.

 

Menu bereiden

Kies in het display ‘Koken menu’
Groente > aardappelen
Groente > worteltjes
Vis > zalm

Menu bereiding starten, volg de aanwijzingen op het display. De totale bereidingstijd voor dit menu is ongeveer 20 minuten.

 

Saus voor bij de vis

Je kunt uiteraard nog een sausje maken voor de vis. Hieronder staat het recept voor een witte-wijnsaus

 

Stap 1: Kook de wijn, azijn, ui en de tijm tot er een derde van over is. Doe de room erbij en laat nog 5 minuten inkoken. Schenk de saus door een zeef. Verwarm de saus voor het serveren en klop er met een garde de boterklontjes doorheen. Serveer de saus direct.

 

Het hele menu wordt bereid zonder enige toevoeging van vetstoffen. Ook de groenten zijn puur van smaak, zonder zout. Super gezond dus!

Perfecte resultaten met Miele stoomovenpannen

Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop
Deel dit artikel: