Cobbler van bosbessen, cranberry’s en salie
Stap 1: Schep bosbessen en cranberry’s met suiker en citroensap door elkaar. Hak de salieblaadjes, schep ze met de bessen om en verdeel over vier cocottes.
Stap 2: Meng voor het beslag bloem, bakpoeder, zout en kristalsuiker in een kom.
Stap 3: Snijd de boter in kleine blokjes. Wrijf met de hand de boterblokjes in het bloemmengsel tot kruimels ontstaan. Schenk de melk erbij en klop met de garde tot een egaal beslag.
Stap 4: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus op 190 ºC.
Stap 5: Verdeel het beslag over de bessen en tik de schaaltjes op een snijplank zodat het beslag zich goed verdeelt. Bestrooi met rietsuiker.
Stap 6: Zet de cobblers op het ovenrooster en schuif in de oven met een bakplaat eronder.
Hetelucht Plus: 190ºC Baktijd: 20 minuten
Voeg eens speculaaskruiden aan het beslag toe.