Churros
Ingredienten
- 150 ml water
- 50 gram boter
- 25 gram suiker
- 125 gram bloem
- ½ tl zout
- 2 eieren
- kaneelsuiker
Benodigdheden
- Spuitzak
- Steelpan
Stap 1:
Verwarm de friteuse voor op 180 ̊ C.
Stap 2:
Breng het water met de boter, suiker en het zout aan de kook.
Stap 3:
Voeg de bloem toe en roer deze goed door tot er een glad beslag ontstaat en laat dit even rustig garen.
Stap 4:
Laat het beslag iets afkoelen en roer er één voor één de eieren door.
Stap 5:
Doe het beslag in een spuitzak met kartelspuit.
Stap 6:
Spuit het beslag langzaam in de hete olie of op vetvrij papier.
Stap 7:
Knip ze op lengte met een schaar .
Stap 8:
Frituur ze goudbruin, laat ze uitlekken en bestrooi ze gelijk met kaneelsuiker.