Christmaspudding Engelse Kerstpudding met vanille saus

Christmaspudding Engelse Kerstpudding met vanille saus

130-150FruitKookplaatMakkelijk

Ingredients

  • Voor de Christmaspudding:
  • 75 gram zachte roomboter
  • 75 gram wittebroodkruim of paneermeel
  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 80 gram bruine suiker
  • 35 gram gehakte witte amandelen
  • 35 gram sukade
  • 75 gram gekonfijte kersen (Amarene kersen)
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels whisky
  • Voor de vanille saus:
  • 1 vanillestokje

Supplies

  • Kom
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

De Christmaspudding

Stap 1:
Meng boter en broodkruim in een kom. Roer de eieren met de whisky los.

Stap 2:
Voeg alle ingrediënten van de Christmaspudding bij elkaar en meng ze goed.

Stap 3:
Vul het stoomovenpannetje met het deeg en druk het goed aan.

Stap 4:
Knip een stukje vetvrij papier op de maat van het pannetje en dek de pudding ermee af. Zet het pannetje in de stoomoven.

Functie: Stomen
100 °C, gedurende 2 uur

Stap 5:
Laat de pudding afkoelen en zet hem minimaal 48 uur in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

 

De vanillesaus

Stap 1:
Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.

Stap 2:
Doe de room met de lege vanillepeul in een 0,6 l stoomovenpannetje en zet het in de stoomoven.

Functie: Stomen
95 °C, gedurende 10 minuten

Stap 3:
Roer het vanillemerg door de vanillevla.

Stap 4:
Voeg de suiker toe aan de warme room en roer tot het opgelost is. Meng vervolgens alles door elkaar.