Christmaspudding Engelse Kerstpudding met vanille saus
Stap 1: Meng boter en broodkruim in een kom. Roer de eieren met de whisky los.
Stap 2: Voeg alle ingrediënten van de Christmaspudding bij elkaar en meng ze goed.
Stap 3: Vul het stoomovenpannetje met het deeg en druk het goed aan.
Stap 4: Knip een stukje vetvrij papier op de maat van het pannetje en dek de pudding ermee af. Zet het pannetje in de stoomoven.
Functie: Stomen 100 °C, gedurende 2 uur
Stap 5: Laat de pudding afkoelen en zet hem minimaal 48 uur in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Stap 1: Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
Stap 2: Doe de room met de lege vanillepeul in een 0,6 l stoomovenpannetje en zet het in de stoomoven.
Functie: Stomen 95 °C, gedurende 10 minuten
Stap 3: Roer het vanillemerg door de vanillevla.
Stap 4: Voeg de suiker toe aan de warme room en roer tot het opgelost is. Meng vervolgens alles door elkaar.