Chocoladepudding
Stap 1: Vet de vorm goed in met boter, ook de binnenkant van de deksel.
Stap 2: Bloem en cacao in de keukenmachine en even kort laten draaien.
Stap 3: Voeg nu alle andere ingrediënten toe, behalve de kersen, totdat alles goed gemengd is. Spatel nu de kersen erdoorheen.
Stap 4: Doe met een spatel het beslag in de vorm. Het beslag gladstrijken en de deksel op de vorm doen. Wikkel de vorm in huishoudfolie.
Stap 5: Zet de vorm in de stoomoven: 100 °C, 80 minuten. Of in een stoommand boven een pan kokend water, ongeveer 90 minuten.
Stap 6: Laat de chocolade voor de saus au bain-marie smelten, voeg dan de slagroom en de siroop toe en roer met een garde tot een gladde saus.
Stap 7: Haal de folie en deksel van de vorm en stort de pudding op een schaal.
Stap 8: Giet wat van de saus over de pudding en serveer de rest erbij in een sauskommetje.
Stap 9: Garneer de pudding met de gekonfijte rode en groene kersen en bestrooi de borden met wat cacaopoeder.
Lekker met een glaasje crème de cacao!