Chocoladepudding

Chocoladepudding

ChocoladeStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 175 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 2 vanillestokjes
  • 175 gram suiker
  • 175 gram zachte boter
  • 60 ml volle yoghurt
  • 3 eieren, plus een extra eigeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 50 gram fijngesneden gekonfijte kersen
  • Voor de saus:
  • 125 gram melk chocolade
  • 125 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram stroop (pannenkoekenstroop)
  • 4 theelepels amandelextract
  • Gekonfijte kersen, rood en groen, als garnering
  • Extra benodigdheden:

Supplies

  • Huishoudfolie
  • Garde
  • Bakvorm
  • Keukenmachine

Stap 1:
Vet de vorm goed in met boter, ook de binnenkant van de deksel.

Stap 2:
Bloem en cacao in de keukenmachine en even kort laten draaien.

Stap 3:
Voeg nu alle andere ingrediënten toe, behalve de kersen, totdat alles goed gemengd is. Spatel nu de kersen erdoorheen.

Stap 4:
Doe met een spatel het beslag in de vorm. Het beslag gladstrijken en de deksel op de vorm doen. Wikkel de vorm in huishoudfolie.

Stap 5:
Zet de vorm in de stoomoven: 100 °C, 80 minuten. Of in een stoommand boven een pan kokend water, ongeveer 90 minuten.

Stap 6:
Laat de chocolade voor de saus au bain-marie smelten, voeg dan de slagroom en de siroop toe en roer met een garde tot een gladde saus.

Stap 7:
Haal de folie en deksel van de vorm en stort de pudding op een schaal.

Stap 8:
Giet wat van de saus over de pudding en serveer de rest erbij in een sauskommetje.

Stap 9:
Garneer de pudding met de gekonfijte rode en groene kersen en bestrooi de borden met wat cacaopoeder.

 

Tip

Lekker met een glaasje crème de cacao!