Chocoladepotje met speculaaskruiden

Chocoladepotje met speculaaskruiden

ChocoladeOvenMakkelijk

Ingredients

  • 125 gram pure chocolade, in stukjes
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Poedersuiker
  • 4 ovenschaaltjes of ovenvaste kopjes (ingevet en bestoven met bloem)

Supplies

  • Schaaltjes

Stap 1:
Verwarm de oven voor op HeteLucht Plus 180 °C .

Stap 2:
Smelt de boter en de chocolade in de stoomoven – 3 á 4 minuten op 95 °C – of au bain-marie.

Stap 3:
Klop de eieren met de suiker schuimig. Spatel de bloem, de speculaaskruiden en een snufje zout door het eimengsel.

Stap 4:
Schep nu het chocolademengsel luchtig door het beslag.

Stap 5:
Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12 á 15 minuten in het midden van de oven. De buitenkant wordt stevig, maar het binnenste blijft zacht.

Stap 6:
Bestrooi met de poedersuiker.

 

Tip

Lekker met een pittige espresso en een koffielikeurtje.