Chocoladepasta
Stap 1: Hak de chocolade in stukjes. Snijd de nougat in stukjes. Doe de chocolade en de nougat in een 0,6 l stoomovenpannetje en dek het af met aluminiumfolie.
Stap 2: Zet het pannetje in de stoomoven en laat de chocolade smelten. Of doe de chocolade in een kom en houd hem boven een pan met kokend water tot de chocolade gesmolten is.
Stand: Stomen Temperatuur: 85°C Duur: ca. 10 minuten
Stap 3: Roer de chocolade glad.
Stap 4: Roer de oploskoffie door de room en breng het in een pan op de kookplaat aan de kook. Laat het roommengsel kort doorkoken.
Stap 5: Roer de hete room met een garde door de vloeibare chocolade tot het goed gemengd is en laat het afkoelen.
Stap 6: Doe de pasta in de pot en laat hem minstens 3 uur in de koelkast opstijven. In plaats van oploskoffie kunt u ook de geraspte schil van een sinaasappel of wat kaneelpoeder toevoegen. Varieer ook eens met een andere soort chocolade.