Bereidingswijze Biscuits
Stap 1 Meng de boter en de suiker tot het mengsel bleek en luchtig is.
Stap 2 Voeg de eidooier toe en als deze is opgenomen ook de ahornsiroop en de gemalen pinda’s.
Stap 3 Zeef de bloem en het zout en meng deze met de botermassa tot een samenhangend deeg.
Stap 4 Stort het op een schoon werkvlak en kneed het rustig tot een deegbal.
Stap 5 Wikkel het deeg in plasticfolie, druk het tot een ronde schijf en leg het deeg 1 uur in de koelkast.
Stap 6 Verwarm de oven voor op. Hetelucht plus 170 °C
Stap 7 Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Stap 8 Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van krap ½ centimeter dikte.
Stap 9 Steek met een uitsteekvorm van 6 cm doorsnee 44 rondjes uit het deeg en leg ze op de beklede bakplaten en zet in de oven. Hetelucht plus 170 °C Bereidingstijd 15 minuten
Stap 10 Bewaar de biscuits tot verder gebruik op de werkbank.
Stap 11 Keer de koekjes als ze koud zijn om zodat de onderkant boven ligt. 12. Besmeer 22 koekjes met pindakaas en leg ze opzij.
Marshmallows
Stap 1 Doe de gelatineblaadjes in een kom een giet er de 40 ml water op en laat weken.
Stap 2 Doe de suiker, de glucose, het vanillemerg en de 45 ml water in een pan en zet op de kookplaat.
Stap 3 Breng aan de kook en laat 8 tot 10 minuten licht koken en verkleuren en dikker wordt tot 120 °C
Stap 4 Wanneer de temperatuur 120 °C is het eiwit gaan opkloppen.
Stap 5 Klop het eiwit met een garde goed los tot het in stijve pieken blijft staan. Klop het eiwit verder in de keukenmachine.
Stap 6 Neem de pan met suikersiroop van het vuur zodra hij 128 °C
Stap 7 Knijp de gelatineblaadjes uit en meng deze goed door de suikersiroop.
Stap 8 Giet geleidelijk de hete suikersiroop bij het eiwit en blijf kloppen tot het mengsel glanst, kom van de mixer koud aanvoelt.
Stap 9 Schep de marshmallowmassa meteen in een spuitzak.
S’mores
Stap 1 Spuit de marshmallow in cirkelvorm over de 22 omgekeerde lege biscuits
Stap 2 Leg de met pindakaas besmeerde biscuits op de biscuits met marshmallow en druk op elkaar. Laat de s´mores op de werkbank 30 minuten rusten.
Stap 3 Vermeng de gehakte pinda’s en het zeezout.
Stap 4 Druk de biscuits met de s´mores in de chocolade en strooi er het pindamengsel op.