Buikspek met Aziatische marinade

10 uurVleesStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 1 kilo buikspek
  • 2 el Hoi-sin saus
  • 2 el Tahin
  • 2 el zwarte bonen asta
  • 125 gram palmsuiker
  • 1 tl five spice poeder

Supplies

  • Vacumeerzak

Stap 1:
Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Stap 2:
Smeer hiermee het buikspek in.

Stap 3:
Doe nu alles in een vacuümzak en vacumeer op stand 3. Je kunt er ook voor kiezen om het spek lekker in te smeren met de marinade en daarna in de oven op een lage temperatuur van 68 °C (Boven- en onderwarmte) voor te garen voor 10 uur.

Stap 4:
Heb je gekozen voor het vacumeren, stel dan de functie sous-vide of stomen in op 68 °C voor 10 uur. Dit is makkelijk voor te bereiden en op de BBQ alleen af te grillen.

 

Tip

Het buikspek smaakt lekker bij gepofte zoete aardappel van de BBQ.

Perfecte resultaten met Miele vacumeerzakken

Maak optimaal gebruik van je vacumeerlade met de vacumeerzakken van Miele. Ideaal voor sous-vide koken, marineren en het vacuüm bewaren van levensmiddelen. Onze vacumeerzakken komen in twee maten. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop