Broodpudding met boerenjongens en cranberries
Stap 1: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 150 ºC.
Stap 2: Was de cranberries en bestrooi ze direct met suiker, zodat het eraan blijft plakken. Spreid de cranberries uit op de bakplaat en schuif in de oven.
Instelling: Hetelucht Plus 150 ºC, gedurende 20 minuten
Stap 3: Meng ondertussen de room met melk, eieren, suiker en de eidooiers.
Stap 4: Bestrijk een 0,6 liter stoomovenpannetje met boter en bekleed hem met bakpapier.
Stap 5: Snijd het brood in plakjes ter grootte van de bodem van het stoomovenpannetje. Bekleed de bodem van de stoomovenpan met een stukje brood.
Stap 6: Meng de boerenjongens met de cranberries en leg hiervan een laagje op het brood in het stoomovenpannetje. Schenk er zoveel van het roommengsel over tot de cranberries bedekt zijn en bedek weer met een laagje brood. Maak de laagjes zo om en om. Eindig met een laagje brood dat overgoten is met het roommengsel.
Stap 7: Dek het pannetje af met aluminiumfolie en schuif in de nog hete oven.
Instelling: Hetelucht Plus 150 ºC, gedurende 30 minuten
Stap 8: Laat de pudding goed afkoelen.
Stap 1: Verwarm de grill voor op 220 ºC.
Stap 2: Snijd de pudding in plakken, bestrooi ze met rietsuiker. Leg de plakken op de bakplaat en schuif onder de grill.
Instelling: Grill 220 ºC, gedurende 5 minuten
Stap 3: Serveer de broodpudding op met een lekkere toef slagroom.