Brood gevuld met camembert

2 - 3 uurBroodOvenMakkelijk

Ingredienten

Voor het deeg
  • 250 gram roggemeel
  • 250 gram tarwebloem
  • 12 gram zout
  • 150 gram desem
  • 12 gram gist
  • 300 gram water
Voor de vulling
  • 1 camembert

Benodigdheden

  • Kom
  • Bakplaat
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 2 tot 3 uur.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Maak van alle grondstoffen behalve van de gist, desem en het water een ruime cirkel (dijkje).

Stap 2:

Schenk het water in het midden en voeg de gist en desem toe.

Stap 3:

Begin nu met mengen tot er een papje ontstaat en kneed het daarna door tot je een soepel deeg hebt.

Stap 4:

Bol het deeg op. Bestuif een kom licht in met roggebloem en leg hier het deeg in.

Stap 5:

Laat het deeg rijzen met een afgedekte vochtige theedoek in de oven.
HeteluchtPlus               30C
Tijdsduur                       50 minuten

Stap 6:

Haal het deeg uit de oven en druk het plat.

Stap 7:

Leg de camembert op het deeg, vouw hem dicht en bol hem op.

Stap 8:

Leg hem weer terug in de kom met de sluiting naar beneden, dek hem weer af met een vochtige theedoek en schuif het in de oven.
HeteluchtPlus             30C
Tijdsduur                     90 minuten

Stap 9:

Haal het deeg uit de oven en kiep hem ondersteboven op een bakplaat en schuif in een voorverwarmde oven.
HeteluchtPlus            225C
Tijdsduur                    25-30 minuten