Brood gevuld met camembert

BroodOven

Ingredienten

  • 250 g roggemeel
  • 250 g tarwebloem
  • 12 g zout
  • 150 g desem
  • 12 g gist
  • 300 g water
  • 1 camembert

Benodigdheden

  • Kom
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak van alle grondstoffen behalve van de gist, desem en het water een ruime cirkel (dijkje).
  2. Schenk het water in het midden en voeg de gist en desem toe.
  3. Begin nu met mengen tot er een papje ontstaat en kneed het daarna door tot je een soepel deeg hebt.
  4. Bol het deeg op. Bestuif een kom licht in met roggebloem en leg hier het deeg in.
  5. Laat het deeg rijzen met een afgedekte vochtige theedoek in de oven.

Stand                               HeteluchtPlus
Temperatuur                    30°C
Tijd                                   50 minuten

  1. Haal het deeg uit de oven en druk het plat.
  2. Leg de camembert op het deeg, vouw hem dicht en bol hem op.
  3. Leg hem weer terug in de kom met de sluiting naar beneden, dek hem weer af met een vochtige theedoek en schuif het in de oven.

Stand                               HeteluchtPlus
Temperatuur                    30°C
Tijd                                   90 minuten

  1. Haal het deeg uit de oven en kiep hem ondersteboven op een bakplaat en schuif in een voorverwarmde oven.

Stand                               HeteluchtPlus
Temperatuur                    225°C
Tijd                                   25-30 minuten

Deel dit artikel: