Brabants beste worstenbroodjes

Brabants beste worstenbroodjes
15 worstenbroodjes van ca. 65 gram
30 - 40 minutenOvenMakkelijk

Ingredients

  • 100 ml melk
  • 250 g bloem
  • 13 g gist
  • 5 g zout
  • 5 g basterdsuiker
  • 65 g boter
  • 380 g gehakt half-om-half
  • 1 ei
  • 40 g paneermeel
  • zout en peper

Supplies

  • Deegbolletjes
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten

 

Bereidingswijze deeg

Stap 1:

Verwarm de melk naar een temperatuur van 20 °C.

Stap 2:

Doe alle ingrediënten over in de KitchenAid. Neem voor deze bereiding de deeghaken en draai rustig tot er een soepel deeg is ontstaan.

Stap 3:

Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op.

Stap 4:

Laat het deeg 30 minuten, op een licht bebloemde bakplaat onder een iets vochtige theedoek, rusten.

 

Bereidingswijze gehaktworstjes

Stap 1:

Meng alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.

 

Serveren

Stap 1:

Rol de bolletjes deeg uit tot ovalen plakken.

Stap 2:

Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Stap 3:

Laat de broodjes nog 60 minuten op kamertemperatuur rijzen. Leg bovenop de broodjes een iets vochtige theedoek.
Hetelucht plus             220C

Stap 4:

Bak de worstenbroodjes op de bakplaat.
Hetelucht plus           220 °C
Tijdsduur                    18 minuten

Stap 5:

Laat de worstjes iets afkoelen. Dit Brabantse wonder is zowel warm als koud een heerlijk gerecht.