De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten
Bereidingswijze deeg
Stap 1:
Verwarm de melk naar een temperatuur van 20 °C.
Stap 2:
Doe alle ingrediënten over in de KitchenAid. Neem voor deze bereiding de deeghaken en draai rustig tot er een soepel deeg is ontstaan.
Stap 3:
Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op.
Stap 4:
Laat het deeg 30 minuten, op een licht bebloemde bakplaat onder een iets vochtige theedoek, rusten.
Bereidingswijze gehaktworstjes
Meng alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.
Serveren
Rol de bolletjes deeg uit tot ovalen plakken.
Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Laat de broodjes nog 60 minuten op kamertemperatuur rijzen. Leg bovenop de broodjes een iets vochtige theedoek. Hetelucht plus 220C
Bak de worstenbroodjes op de bakplaat. Hetelucht plus 220 °C Tijdsduur 18 minuten
Stap 5:
Laat de worstjes iets afkoelen. Dit Brabantse wonder is zowel warm als koud een heerlijk gerecht.