Blini’s met zalmrilette

VisStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 gram rivierkreeft (staartvlees)
  • 300 gram zalmfilet zonder vel
  • 1 dl Pernod
  • 250 gram crème fraîche
  • 25 gram dille, fijngesneden
  • 25 gram dragon, gesneden
  • 16 blini’s

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes

Stap 1:
Doe de zalm in een stoomovenpan met gaatjes en stoom de vis op 80-85 ºC gaar in ca. 6-7 minuten. Geen stoomoven? Pocheer de zalm dan in groentenbouillon.

Stap 2:
Fruit het gesnipperde sjalotje glazig in wat olijfolie.

Stap 3:
Blus af met de Pernod en flambeer. Haal daarna de pan van de kookplaat.

Stap 4:
Laat het afkoelen in een bekken.

Stap 5:
Meng de crème fraîche, met de dille en dragon en breng op smaak met peper en zout. Voeg er ook de afgekoelde sjalot aan toe.

Stap 6:
Druk de zacht gegaarde zalm uit elkaar of doe dit met twee vorken.

Stap 7:
Meng alle ingrediënten voorzichtig en serveer het op de blini’s.