Bladerdeeg met entrecote

Bladerdeeg met entrecote

1.5 tot 2 uurVleesOvenGemiddeld

Ingredients

  • 2 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 ei
  • Grof zeezout met kruiden
  • 8 plakjes dun gesneden entrecote
  • Stukje pecorino
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels lobbige slagroom
  • 1 à 2 eetlepels truffelsalsa
  • Rucola

Supplies

  • Rooster
  • Bakpapier

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 215°C.

Stap 2:
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien tot ze snijdbaar zijn. Snijd ze in vier puntjes en leg ze op een rooster, bekleed met bakpapier of een bakmatje.

Stap 3:
Klop het ei los met een beetje water en, bestrijk het deeg ermee en bestrooi het met zeezout.

Stap 4:
Bak ze 15 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen.

Stap 5:
Meng de mayonaise met de slagroom en de truffelsalsa. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Stap 6:
Schaaf mooie krullen van de pecorino.

Serveren:
Snijd de bladerdeegpuntjes voorzichtig in twee helften. Leg een helft op een bordje en drapeer er een plakje entrecote op. Bestrooi met de pecorino krullen en druppel er wat van de truffelcrème op. Leg een klein toefje rucola erop en vervolgens de andere helft van het bladerdeeg.