Stap 1: Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Kruid het vlees met peper en zout.
Stap 2: Verwarm de boter met de olie in de pan. Bak de biefstuk op hoog vermogen snel aan en schroei het vlees rondom dicht. Neem de biefstukken meteen uit de pan en laat ze afkoelen.
Stap 3: Maak een jus van het braadvocht. Voeg wat fond toe voor een extra lekkere smaak. Schenk het over in een kleine dichte stoomovenpan. Laat dit in de koelkast rusten tot vlak voor het serveren.
Stap 4: Snijd de aardappelen in stukken. Leg de aardappelen in een stoomovenpan met gaatjes en schuif boven in de combi-stoomoven.
Kookstand: 100 °C Kooktijd: 15 minuten
Stap 5: Maak ondertussen de groenten schoon. Leg de bospeen in een stoomovenpan met gaatjes en schijf de pan bij de aardappels in de combi-stoomoven.
Kookstand: 100 °C Kooktijd: 2 minuten
Stap 6: Voeg de broccoli toe.
Kookstand: 100 °C Kooktijd: 4 minuten
Stap 7: Na het koken van de aardappelen en groenten, kunt u de temperatuur van de combi-stoomoven instellen op 80 °C. De aardappelen en groenten blijven warm, maar worden niet verder gekookt. Dit is de ideale temperatuur om de biefstuk met de jus nog zo’n 8 minuten te verwarmen.
Tip: Wilt u het automatische programma gebruiken? Via ‘Koken menu’ en ‘Automatische toepassingen’ kunt u het menu instellen. Wanneer er een gerecht bijgeschoven kan worden, krijgt u vanzelf een signaal te horen.
Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.