Beignets van krab
Beignets:
Stap 1: Hak de blaadjes peterselie fijn.
Stap 2: Meng water, boter en zout door elkaar in een pan met een dikke bodem. Verwarm ze op de kookplaat tot de boter smelt.
Stap 3: Roer nu het maïsmeel erdoor en laat even garen. Voeg nu de bloem toe en laat weer even garen. Roer het mengsel tot het los komt van de pan en er een bal vormt.
Stap 4: Haal de pan van de kookplaat en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Stap 5: Voeg dan het ei toe en meng goed door. Meng daarna de peterselie en krab erdoorheen en breng op smaak met wat peper.
Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Bewaar tot serveren in de koelkast.
Verwarm de frituur voor op 180 °C. Maak m.b.v. twee theelepels kleine beignets en laat ze vanaf de lepel in de frituur “vallen”. Serveer ze samen met de saus in een passende schaal.
Heerlijk als hapje voor oudejaarsavond!
Gebruik als garnering wat overgebleven stukjes krabvlees en fijngehakte blaadjes peterselie.