Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Basis pastasaus

VleesKookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • 400 gram rundergehakt
  • 3 uien fijngesneden
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • 4 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 aubergine fijngesneden
  • 1 courgette fijngesneden
  • 8 Romatomaten fijngesneden
  • 1 vers laurierblad
  • Oregano
  • 1 el. Kappertjes
  • 12 zwarte olijven gehalveerd

Benodigdheden

  • Pan
Stap 1:
Bak het gehakt rul in olijfolie en kruid met peper en zout.

Stap 2:
Voeg de ui en knoflook toe en bak mee met het gehakt.

Stap 3:
Voeg vervolgens de bleekselderij en daarna de aubergine en courgette toe.

Stap 4:
Als laatste de tomaten, laurier en wat oregano.

Stap 5:
Zet het vermogen/gas omlaag en laat minimaal een uur sudderen, zodat het overtollige vocht kan verdampen en de tomaten uit elkaar vallen.

Stap 6:
Dit kan ook op de sudderstand of in de oven ca. 140⁰C.

Stap 7:
Voeg vlak voor het serveren de kappertjes en olijven toe en proef na.

Stap 8:
Stoom of kook je favoriete pasta en serveer met de saus en vers geschaafde Parmezaan.

Tip

In de Miele app vind je een stoomtabel met een volledig overzicht van alle stoomtijden.

Deel dit artikel: