Basis pastasaus

VleesKookplaatMakkelijk

Ingredients

  • 400 gram rundergehakt
  • 3 uien fijngesneden
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • 4 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 aubergine fijngesneden
  • 1 courgette fijngesneden
  • 8 Romatomaten fijngesneden
  • 1 vers laurierblad
  • Oregano
  • 1 el. Kappertjes
  • 12 zwarte olijven gehalveerd

Supplies

  • Pan
De bereidingstijd is ca. 90 tot 120 minuten.
Bereiding
Stap 1:
Bak het gehakt rul in olijfolie en kruid met peper en zout.

Stap 2:
Voeg de ui en knoflook toe en bak mee met het gehakt.

Stap 3:
Voeg vervolgens de bleekselderij en daarna de aubergine en courgette toe.

Stap 4:
Als laatste de tomaten, laurier en wat oregano.

Stap 5:
Zet het vermogen/gas omlaag en laat minimaal een uur sudderen, zodat het overtollige vocht kan verdampen en de tomaten uit elkaar vallen.

Stap 6:
Dit kan ook op de sudderstand of in de oven ca. 140⁰C.

Stap 7:
Voeg vlak voor het serveren de kappertjes en olijven toe en proef na.

Stap 8:
Stoom of kook je favoriete pasta en serveer met de saus en vers geschaafde Parmezaan.

Tip: In de Miele app vind je een stoomtabel met een volledig overzicht van alle stoomtijden.