Bapao

VleesStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 400 gram gehakt half-om-half
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 3 bosuitjes, gesneden
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 2 kleine chilipepers (rode)
  • 2 el hoisin
  • 2 el soja
  • 2 el oestersaus
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sesamolie
  • 1 el maïzena
  • 5 gram gist
  • 250 ml water (24 °C)
  • 500 gram bapaobloem

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Dichte stoomoven pan

Bapao is een gestoomd broodje met een vulling wat ontstaan is in de Chinese keuken. Pao betekent ook broodje in het Chinees.

 

Stap 1:
Bak het gehakt rul in wat rijstolie.

Stap 2:
Snijd alle ingrediënten fijn en voeg toe.

Stap 3:
Voeg nu de hoisin, oestersaus, soja, gembersiroop en rijstazijn toe.

Stap 4:
Maak de maïzena aan met wat water en bind de vulling. Laat afkoelen en bewaar tot verder gebruik. Handig als u dit een dag van te voren maakt.

Stap 5:
Meng de suiker met het water en de gist en laat dit even staan.

Stap 6:
Meng dit nu met de Bapaobloem en wat zout.

Stap 7:
Doe het deeg in een dichte stoomovenpan of bekken en dek af met folie. Laat het rijzen tot het volume is verdubbeld. Stel in op stomen 40 °C, ongeveer 30 minuten.

Stap 8:
Verdeel het deeg nu in 16 porties en maak er rondjes van met een deegroller.

Stap 9:
Verdeel wat van het gehaktmengsel in het midden.

Stap 10:
Vouw het deeg bij elkaar en verwijder eventueel wat overtollig deeg.

Stap 11:
Bekleed een stoomovenpan met vetvrij bakpapier en plaats ze hierop. Houd voldoende tussenruimte in verband met het rijzen.

Stap 12:
Stel de stoomoven in om na te rijzen op 40 °C voor 15 minuten. Vervolgens afstomen op 100 °C voor 15 minuten.

Stap 13:
Serveer de bapao met chilisaus.

 

Tip

Bekijk ook eens ons recept voor vegetarische vegetarische bapao!

Perfecte resultaten met Miele stoomovenpannen

Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop