Banketstaaf

Banketstaaf

OvenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 300 gram amandelspijs
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 1 plak koelvers bladerdeeg

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Bakplaat

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Intensief bakken 200 ºC.

Stap 2:
Rasp de schil van een gewassen citroen.

Stap 3:
Splits het ei en bewaar apart.

Stap 4:
Verkruimel de amandelspijs en meng met de gemalen kruidnagel en kardemom, het eiwit en de citroenrasp.

Stap 5:
Rol het bladerdeeg uit (40*12) en bestrijk de rand van het bladerdeeg met water.

Stap 6:
Maak van de amandelspijs een rol en leg die op het bladerdeeg.

Stap 7:
Rol het bladerdeeg dicht en zorg dat het elkaar overlapt. Dit noemen we de naad en deze zit altijd onder. Druk licht aan en leg op de bakplaat (evt. een bakplaat met gaatjes).

Stap 8:
Klop de eidooier los met wat water en bestrijk hiermee de banketstaaf.

Stap 9:
Plaats de banketstaaf in het midden van de oven en bak in ca. 20-25 minuten goudbruin en gaar.