Bananenbroodjes met chocolade

BroodCombi-stoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 2 grote rijpe bananen
  • 130 gram boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 11 gram bakpoeder
  • 120 gram chocoladestukjes

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Kom
  • Stoomovenpan zonder gaatjes
  • Droge doek

 Liggen er rijpe bananen op je fruitschaal? Deze lenen zich perfect om te verwerken in dit heerlijke voedzame recept. Veel bakplezier gewenst. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor.
    Hetelucht plus: 160 ˚C.
  2. Pel de bananen en snijd de bananen in stukken.
  3. Smelt de boter.
  4. Doe bananenstukjes in een mengkom en maak er moes van.
  5. Voeg de bruine suiker en de eieren en vervolgens de gesmolten boter toe en klop tot een glad beslag.
  6. Voeg daarna de bloem en de bakpoeder toe en klop dit er goed doorheen.
  7. Vet de 0,6 dl stoomovenpannetjes goed in.
  8. Verdeel het beslag over de stoomovenpannetjes en zet in de oven.
    Combi Koken | Hetelucht plus: 160 ˚C. Bereidingstijd: 25 minuten Vochtigheid: 75%
  9. Zet de bananenbroodjes op zijn kop op een keukendoek en laat afkoelen.
Deel dit artikel: