De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.
Tip: Liggen er rijpe bananen op je fruitschaal? Deze lenen zich perfect om te verwerken in dit heerlijke voedzame recept.
Bereidingswijze
Stap1:
Verwarm de oven voor. Hetelucht plus 160C
Stap 2:
Pel de bananen en snijd de bananen in stukken.
Stap 3:
Smelt de boter.
Stap 4:
Doe bananenstukjes in een mengkom en maak er moes van.
Stap 5:
Voeg de bruine suiker en de eieren en vervolgens de gesmolten boter toe en klop tot een glad beslag.
Stap 6:
Voeg daarna de bloem en de bakpoeder toe en klop dit er goed doorheen.
Stap 7:
Vet de 0,6 dl stoomovenpannetjes goed in.
Stap 8:
Verdeel het beslag over de stoomovenpannetjes en zet in de oven. Hetelucht plus / Combi Koken 160 ˚C / 75% Bereidingstijd 25 minuten
Stap 9:
Zet de bananenbroodjes op zijn kop op een keukendoek en laat afkoelen.