De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.
Tip: Liggen er rijpe bananen op je fruitschaal? Deze lenen zich perfect om te verwerken in dit heerlijke voedzame recept.
Bereidingswijze
Stap1:
Verwarm de oven voor. Hetelucht plus 160C
Stap 2:
Pel de bananen en snijd de bananen in stukken.
Stap 3:
Smelt de boter.
Stap 4:
Doe bananenstukjes in een mengkom en maak er moes van.
Stap 5:
Voeg de bruine suiker en de eieren en vervolgens de gesmolten boter toe en klop tot een glad beslag.
Stap 6:
Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en klop dit er goed doorheen.
Stap 7:
Voeg tot slot de chocoladestukjes toe en spatel dit door het beslag heen.
Stap 8:
Vet de 0,6 dl stoomovenpannetjes goed in.
Stap 9:
Verdeel het beslag over de stoomovenpannetjes en zet in de oven. Hetelucht plus / Combi Koken 160 ˚C / 75% Bereidingstijd 25 minuten
Stap 10:
Zet de bananenbroodjes op zijn kop op een keukendoek en laat afkoelen.
Upgrade je Miele oven of stoomoven met een nieuwe Flexiclip voor optimaal gebruik van jouw apparaat. Tijdelijk met 20% korting.