Bananenbroodjes met chocolade

60 tot 70 minutenBroodCombi-stoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 2 grote rijpe bananen
  • 130 gram boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 11 gram bakpoeder
  • 120 gram chocoladestukjes

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Kom
  • Stoomovenpan zonder gaatjes
  • Droge doek

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Tip: Liggen er rijpe bananen op je fruitschaal? Deze lenen zich perfect om te verwerken in dit heerlijke voedzame recept.

 

Bereidingswijze

Stap1:

Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus        160C

Stap 2:

Pel de bananen en snijd de bananen in stukken.

Stap 3:

Smelt de boter.

Stap 4:

Doe bananenstukjes in een mengkom en maak er moes van.

Stap 5:

Voeg de bruine suiker en de eieren en vervolgens de gesmolten boter toe en klop tot een glad beslag.

Stap 6:

Voeg daarna de bloem en de bakpoeder toe en klop dit er goed doorheen.

Stap 7:

Vet de 0,6 dl stoomovenpannetjes goed in.

Stap 8:

Verdeel het beslag over de stoomovenpannetjes en zet in de oven.
Hetelucht plus / Combi Koken             160 ˚C / 75%
Bereidingstijd                                         25 minuten 

Stap 9:

Zet de bananenbroodjes op zijn kop op een keukendoek en laat afkoelen.